Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tinley Park, IL
    Posts
    310
    Post Thanks / Like

    Won’t downshift into 1st gear

    I have an intermittent issue where the car will only downshift into 2nd gear when coming to a stop. I can come to a complete stop and sit at a red light and it stays in 2nd gear. I have to change drive modes (between drive and sport) for it to downshift into 1st. It’s not just the display either, the trans is still in 2nd gear which is very obvious if I try to accelerate when this happens.

    This issue occurs about once a month.

    Anybody else experience this? Solution?




    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2017 300S Hemi, 1969 Cutlass



  2. #2
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Bedford, Texas
    Posts
    4,062
    Post Thanks / Like
    Turn eco mode off. Eco mode enables 2nd gear starts.

    Sent from my moto z4 using Tapatalk

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tinley Park, IL
    Posts
    310
    Post Thanks / Like
    Hmmm, I don’t have a button for that. Is it in the infotainment menu?

    Also, this has happened while in Sport mode, which in itself disables MDS and I would think also cancels out any eco-mode. But I could be wrong.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    2017 300S Hemi, 1969 Cutlass

Tags for this Thread

Share This Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •